Malin: Tomt i skåpen
Dagns frukost skulle mått bra av en tur till ICA, men den blev ändå hyfsad sett till "man tager vad man haver-metoden".
* En fruktsmoothie på banan och kiwi,
* Två kokta ägg.
Jag pratar mycket hellre om gårdagens lunch och middag som i sin tur var en rest från söndagsbrunchen med Åsa. Mycket mat blev det: Majsplättar med fetaost, tomat/avocadosalsa och morotssallad. Mums!
Recept från Renée Voltaires "Alltid hungrig"
Plättar, 4 port.
1 burk majs (250 g)
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
3 dl vetemjöl (ta något grövre mjöl så blir det nyttigare)
2 tsk bakpulver
1 nypa havssalt
1 morot (fint riven)
Olivolja till stekning
250 g fetaost
2 tomater
2 avocado
Häll av vätskan från majsen och mixa den med mixerstav eller i matberedare. Blanda i ägg och yoghurt och vispa ihop. Blanda ner mjöl, bakpulver och morot.
Stek plättarna på medelvärme tills de "stannat". Två matskedsklickar smet per plätt är lagom. Servera med fetaosten, morotssallad och tärnad tomat och avocado.
Morotssallad, 4 pesoner (Har hört att Hanna gillar morötter)
5 dl grovt rivna morötter
2 pressade citroner
1 msk senapsfrö (kan uteslutas)
1 msk hackad, färsk koriander
(1 liten pressad vitlöksklyfta)
En nypa havssalt
En nypa råsocker
Blanda allt och låt stå och dra ungefär en kvart i kylen.
Jag brukar blanda nötter i morotssalladen också. Eller frön. Det går att göra lite som med den här salladen, en kanonbra grund att bygga vidare på med vad man har.
Persilja i stället för koriander ger en helt annan typ av sallad, men precis lika god. Apelsinsaft i stället för citron är också gott, då brukar jag ha i cocosflingor med.
* En fruktsmoothie på banan och kiwi,
* Två kokta ägg.
Jag pratar mycket hellre om gårdagens lunch och middag som i sin tur var en rest från söndagsbrunchen med Åsa. Mycket mat blev det: Majsplättar med fetaost, tomat/avocadosalsa och morotssallad. Mums!
Recept från Renée Voltaires "Alltid hungrig"
Plättar, 4 port.
1 burk majs (250 g)
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
3 dl vetemjöl (ta något grövre mjöl så blir det nyttigare)
2 tsk bakpulver
1 nypa havssalt
1 morot (fint riven)
Olivolja till stekning
250 g fetaost
2 tomater
2 avocado
Häll av vätskan från majsen och mixa den med mixerstav eller i matberedare. Blanda i ägg och yoghurt och vispa ihop. Blanda ner mjöl, bakpulver och morot.
Stek plättarna på medelvärme tills de "stannat". Två matskedsklickar smet per plätt är lagom. Servera med fetaosten, morotssallad och tärnad tomat och avocado.
Morotssallad, 4 pesoner (Har hört att Hanna gillar morötter)
5 dl grovt rivna morötter
2 pressade citroner
1 msk senapsfrö (kan uteslutas)
1 msk hackad, färsk koriander
(1 liten pressad vitlöksklyfta)
En nypa havssalt
En nypa råsocker
Blanda allt och låt stå och dra ungefär en kvart i kylen.
Jag brukar blanda nötter i morotssalladen också. Eller frön. Det går att göra lite som med den här salladen, en kanonbra grund att bygga vidare på med vad man har.
Persilja i stället för koriander ger en helt annan typ av sallad, men precis lika god. Apelsinsaft i stället för citron är också gott, då brukar jag ha i cocosflingor med.
Kommentarer
Postat av: hanna
Oh, vilken smarrig måltid jag har framför mig imorgon :)
Trackback