Malin: Laddar

Lugn, skön dag där jag laddat mentalt för morgondagens långkörare. Har fixat lite i lägenheten och lagat en hel del mat för att slippa i helgen. Bakade bröd med dinkelmjöl för första gången. Väldigt smarrigt med smak av äpple och kanel. :)

10 dl dinkelmjöl (fullkorn)
25 g jäst
3,5 dl ljummet vatten
2 äpplen, grovt rivna
1 dl solrosfrön
1 msk hela linfrön
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 msk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Flingsalt

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i alla ingridienser, men spara 1 dl mjöl. Knåda ihop degen som blir ganska lös. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa 60 minuter.
När degen jäst, arbeta in den sista dl mjöl och placera degen i en bakform (1 1/2 liter) smörjd med olivolja. Pensla med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda längst ner i ugnen på 225 grader, 25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0